Kena Saman JPJ?

Korang pernah kena saman x?
Saman JPJ? Jahanam Jahat Punya Jenjalan?!!

Skrg nie ada application secara online utk check saman JPJ utk kemudahan org awam.
X ssh pon, korang just perlu mskn no IC, pas2 akan tertera la bilangan saman y korg dah lakukan dan jenis kesalahan tersebut. Okay, click [LINK] nie utk check klo2 korg ade saman JPJ.
[Step1] okay mula2 korang kene mskn no IC dulu ye

[Step2] then, jumlah saman anda akan tertera
[Step3] lps anda click lg, die akan paparkan jenis kesalahan dan jumlah saman y dikenakan!

[Step4] Perghh... bley tahan jugak ye gengster aku kt jalan raya...
RM 300 + RM399 + RM5000 = RM5699,
Arghhhh mne nk korek nie!!! Lebih mahal dari harga kos kerugian teflon y lebur.


..::Powerful Words Of The Day::..

Read More...

OH AWAN NANO

RE: OH AWAN GOKU
~.:Awan Nano:.~
Awan Nano?
Siapakah beliau?
Oh beliau sangat fanatik dengan Lagu Awan Nano. Aku xtawu kenapa beliau amat suka dengan lagu nie, sedang kan aku dengar tajuk lagu nie pon dah menyampah. Agaknya die penyanyi 'tue' dah xde idea kot nk bg nama lagu tue, mungkin jugak si penyanyi tue peminat fanatik Dragonball, so die bg nama sempena Awan Goku?! Oh aku pon penin dok pikir mcm mne die mendapatkan nama i2. Mungkin juga die sgt mengemari Gula2 Nano-nano?! Haiya, lua talak taw.


Perkenalan?
Aku mula kenal die mase g temuduga degree dlm Marine Technology kt UiTM Shah Alam. Mase tue aku dtg lambat gler. Seingat aku, aku y paling lmbt 'kot' wahahahaaa.... Oh ya, 'Hot' pon lmbt jugak wakakaa..(Bila pikir2 balik, dah la mse mula2 nk temuduga msk marine dtg paling lmbt, mse grad pun dtg paling lewat jugak, haiya... sgt kebetulan hehe) Sesi perkenalan bermula lepas kuar dari exam y aku lmbt msk tue la, sbb sesat kt KL, gler jauh nun sana. 


Mase kt KL tgk jam dah kul bape ntah tp mse tue jam mmg dah tunjuk y dah lewat la, so dengan desperatenye aku n parent mintak tlg teksi tunjukan jalan sampai ke UiTM Shah Alam. Oh ya, kitorg sesat ari2 sbb mase kt lebuh raya, diorg tutup jalan y biase digunakan..... so jln lain xtawu nk ke arah mne, tue y sesat tuh.


Anyway, aku sampai lewat 1/2jam kot hahaaa.... Mase pekse bertulis tue, aku dpt mse tambahan.... Walaupun ade bnyk y aku xleh nk jwb n jwb jwpn mengarut je wakakakaaa....


Ok smbg balik psl sesi perkenalan i2, sempat sembang2 la ngan budak 'awan nano' nie skali ngan parent die. Mase mule2 sesi perkenalan tue, aku agak terkena kejutan budaya la memandangkan aku xpernah kuar dari negeri tercinta aku nie. Ini kerana budak nie punya slang bahasa utara bapak pekat gler. Sesi perkenalan tue berlaku semasa tunggu giliran temuduga dgn PM Dr Rusnah (currently my sv MSc) n 3 lagi panel. Ternyata mase temuduga tue kitorg bincang psl jwpn y aku tulis utk exam bertulis td. Wahahahaaa..... mmg lawak la, so xpyah la aku bgtau 1 per 1. Kang ade y guling2 kt page nie. Oh ya, aku tetibe teringat kt sorg lg member temuduga kite, die STPM jugak n agak kerek gler. (@Awan Nano: Ko ingat x lg kt budak pompuan tue?)


Sahabat baik?
Die nie bley dikategorikan sbg sahabat baik aku mase tyme degree. Sbb ape?
Sbb dh kenal sblm nie mse temuduga. Lagi pon mase tue aku mmg xbley msk dgn classmate gurls y lain. Seyes aku xley nk camcing, x ngam, xbley nk msk gler. Dengan 'Awan Nano' aku bley jd diri sndri, tp dgn y lain2 aku jd sgt plastik hahahahaaa.... Lg pon mse tue suma masih nerd lagi, sgt skema y aku xley nk terima oleh akal y waras.


Pengaruh beliau?
Aku suka dengar lagu omputih, jepun n korea. Dulu aku paling meluat dengan lagu2 rock kapak. Jgn kan meluat, klo dgr mmg rase nk muntah la. Tapi perkenalan kami menyebabkan aku semakin lama semakin lali dgn lagu jenis rock kapak nie. Karok? Aku xpenah karok sblm aku kenal die. Tapi skrg aku pantang org ajak karok, tgk mic pon bley jd energetic. Pergh, sungguh kuat pengaruh die terhadap aku. 
Lain-lain; 
  • Parking moto di tempat y x sepatutnya. (Sje suke2 nk main ngan pak guard)
  • Study kt library (perghh)
  • Jln2 area perlis-kedah (knl tmpt mkn y best)
  • Buat keje jahat (censored)

Pengalaman pahit dan manis?
Uhm.... byk lah. Yang pahit pon bnyk y manis pon byk. Gadoh pon bnyk jugak. Conflict pon bnyk jugak. Conflict persahabat? percintaan? perhubungan? kesulitan? kepenatan? kegigihan? Arghhhhh bnyk nyer, perlukah aku reveal semuanya?!! Arghhh xbley2, nie public.... so bnyk y kene sensor hahahahaaaa......


Siapakah Awan Nano?
p/s: Clue utk muke 'die' bley didapati
di entry aku y sblm2 nie. =D
Mengenali dia adalah perkara paling best dalam hidup aku.
So 3 perkataan yang aku ley describe ttg diri dia ialah
You are ROCKSENGAL and NGOK-NGEK
Read More...

Exchange Link

Jom kite tinggalkan link


Read More...

J-Rocks vs Gensekii vs L'Arc-en-Ciel

J-Rocks vs Gensekii vs L'Arc-en-Ciel

So korang ingat x lagi post entry aku smlm?! LOL the one about the song that I heard at XAMFM, a malay songs that was played and I wasn't figured out whose is the singer! Well, I just found it today... And sadly it wasn't a malay songs after all. It was an Indonesian Band called J-Rocks.

Erk ok, mesti ramai y akan salah anggap J is stand for what!? Aku pon mule2 thought the same as everybody thinking about. Well we used of the word J-Pop which refer as Japanese Pop Music. So everyone was thought that J-Rocks will be refer to Japenese Rocks as these group is mostly influence by japanese band. But sangkaan aku n seangkatan agak meleset iaitu 'J' isn't refer as to Japanese, instead it is refer as to Jakarta, where the band was formerly came from Jakarta, Indonesia.
Hahahahaaa.... I was shock too, tipah tertipu lagi wakakakaaa.....

Then after 2-3 hari, I was then found an article from ohbulan.com about a new group from Malaysia yang really influence by japanese band just like the J-Rocks band. Band ini diberi nama Gensekii, mendapat inspirasi daripada band-band yang sedia ada seperti The Predator, X-Japan, Glay, L’Arc-en-Ciel, Asian Kungfu Generation, Neo Universe, Deen & lain-lain. 


Perghhhh..... hahahaaa.... boley tahan ek.... aku mmg dah lama nk sgt klo malaysia ade group y hebat mcm group2 y ade kt jepun nie... Album diorg uhmm... ntah le x bnyk maklumat psl group diorang y aku bley search kt enjin pencarian google nie.... so aku pon xtawu la ade ke x album y diorg kuar kan... single jela kot hahahaaa.... Nah nie la Enjoice single terbaru mereka berjudul 'Jauhi Aku'. But then, aku rse lagu nie terlalu biase bg aku... xde sesuatu y luar biase@ketara, maksd nyer, lagu die just okay je.... I really hope it was so gempaks gler.... Atleast klo kuarkan single sepatutnye lagu tue sangat best glerrrrr.... I'm so frustrating, but then lagu tue bkn la x sedap just too biase je huhu.... Kire lagu tue, bkn lah lagu y bley buat aku play banyak2 kali... setakat pasang 2-3 kali dah bosan.... huhu.... tp lagu Pelangi Putih 'acoustic version' I think it is quite good actually. Anyway, they are still young n they still have time to upgrade la.... Well, I'll be looking forward into these group. I hope that these group bley pergi jauh. Bley msk ke jepun ke huhu.... 

Ok lah, nnt aku update maklumat psl group neh lg...

~To Be Continue~
Read More...