Dear customer, you have exceeded the 5GB/mth usage

Posted on
  • Tuesday, January 18, 2011
  • by
  • fathiah
  • in
  • Labels: ,
  • Oh! My Celcom Broadband.
    Haih, tanpamu siapa lah aku, mandi x kenyang, makan xbasah... Tanpa mu sakit lah aku, Report xley nk kopi & teh-o ais limau satu, thesis pon x mandang. Sungguh banyak sekali jasa bakti mu kepada ku. Namun, disebalik kebaikan yang engkau hulur dan curahkan, mengapakah dikau sanggup menyakiti hatiku. Apakah salah ku kpd mu. Setiap hari ku membelai2 mu, ku bawa mu kemana2 saja ku pergi, ku mengusap lembut diri mu, tapi sayang kau selalu buat jiwa ku tertekan. Tatkala aku senang hati, kau pula sengaja menyakitiku. Mengapa kau memperlakukan sedemikian rupa. Jgn salahkan ku kiranya belaian manjaku bertukar menjadi hentakan maut di mejaku, jgn salahkan ku jika aku tidak lagi mahu memandang mu utk seketika waktu. Nescaya kamu telah menghancurkan hati ku dengan tingkah laku mu wahai Berukband. Andai kata dikau bijak menjaga diri mu untuk setiasa dlm keadaan sihat sejahtera hendaknya, kasih sayang ku terhadapmu tak kan berbelah bahagi. Oh beruk ku, kau lah teman ku sehidup xsemati. Moga kitakan bersama sehingga ke akhir hayat mu nnt.

    Wahh, leganyer dpt luahkan perasaan y tlh terpendam setelah sekian lamanya huhu.. T3T.

    Wokeh, back to the story... Today I learn something berbentuk ilmiah dari dua orang sahabat iaitu Makcik Nuelz (Nuelz88) and Budak kepala botak (Budak Botak).

    Terima kasih, y x terhingga kepada Makcik Nuelz kerana memperkenalkan aku apakah i2 [Dear customer, you have exceeded the 5GB/mth usage bla bla bla....]. Terima kasih juga kerana mengajar aku bgaimana nk tgk 'Throttling Date' and 'Volume Used' melalui lmn web celcom. (sbrnye mmg tawu bley check, tp x pernah nk cube, tgk post nughui psl bende alah nie, terus aku brsemangat nk try, kire ko nie jd batu lonjatan r, tq makcik). Dan yang paling x terhingganya, ucapan terima kasih ku pd mu kerana memperkenalkan aku kepada page Budak Botak menerusi post entry beliau tentang [Cara Nk Lajukan Broadband Bg Yg Dh Abis Limit... (",)]. 

    Wahai Botak (mls nk taip pnjg sgt, jgn mara r, nama tue cool pe), aku mmg salut r sama ko...
    Post ko nie telah merungkaikan segala kekusutan y aku alami selama aku memiliki berukband ini. Sepanjang aku memiliki beruk nie, (dah uhm 5 tahun lamanya) baru hari nie aku rase sgt hepi dengan beruk ku nie. (rse nk timang2 je beruk ku nie... cyg kamo huhu..) Oleh y demikian, terima lah pantun 'lagu tiga kupang' ku utk mu tanda terima kasih y x terhingga ku kpd mu. 
    Lagu Tiga Rupee
    Oh Celcom BerukBand.
    Walaupun kau benci kat aku dan terus menerus membelengu hidupku hampir setiap bulan; namun ko tetap sedia berkhidmat kepadaku tanpa mengenal erti jemu (bak kate pepatah Jawa, 'kau bagai lilin membakar diri'), oleh yang demikian aku kan tetap menyayangi mu dan terus menggunakan mu dengan sebaik mungkin. Terima kasih BB
    Wokeh, disini aku ade sediakan animation image, on how to Lajukan Berukband Anda Yang Dah Abis Limit. Untuk keterangan lanjut dan soklan mne2 bahagian y x phm sila la ajukan kpd sifu Botak, die lebih arif, aku pon follow instruction die gak. (By da way, y nie aku punyer window vista.)

    Photobucket
    Simple Guidance on how to make ur berukband x putus2 when it reach limit usage.
    ~Sharing is caring~


    ..::Powerful Words Of The Day::..

    Share


    5 comments:

    NueLz said...

    maybe diz will help u...

    http://www.budakbotak.com/2010/11/cara-nk-lajukan-broadband-bg-yg-dh-abis.html

    fathiah said...

    NueLz... aku nk try r bende nie... cam best tp aku tkt r nk msk coding2 nie... tkt salah tkn mcm mne ek? huhu... hahahahaa... ko try lu, dh jd nnt ko ajo aku lak ek hehe...

    abangbulat said...

    aku dah try kak long!!!
    selamat ! halallan toiyibba!
    sahih! benar2 laju!
    klu ko nak quit ko just closed cam biase je coding tue...



    P/s: teringat kat C++ programming, (aku dapat C+)

    fathiah said...

    C+ eh? aku pon ngahahahaa....
    aku just twu
    {cin

    cout}

    ntah lngsg apa x ingt....

    NueLz said...

    hahaha...aku dapat B-...(kot) not bad...

    aku pon da berjaya try, walopon memula tuh rasa takut sangat nak try...mau kena format laptop neh buat kali ke-800...naya~

    Post a Comment